Többletszolgáltatás

Többletszolgáltatásaink

Dietetikai tanácsadás

Dietetikai tanácsadás

dietet.jpg

A dietetikus munkája sokrétű: azon túlmenően, hogy a speciális étrendre szoruló betegekkel kapcsolatot tart, tanácsokkal látja el őket, módosítja az esetleges diétahibákat illetve irányt mutat számukra a modern, korszerű és egészséges táplálkozással, életmóddal kapcsolatban. Tudástárába tartozik a betegségek kialakulásának, lefolyásának, kezelésének ismerete, azok dietoterápiával történő enyhítése, lassítása, gyógyítása. Ismeri a legújabb trendeket, divatdiétákat, naprakész ismeretekkel rendelkezik a táplálkozástudomány legújabb vívmányait illetően, értékeli és közérthető módon továbbadja a tudást az érintettek számára. A kezdeti tanácsadásokat követően folyamatosan nyomon követi a beteg állapotát, visszarendeli, adott esetben újra tervezi a diétát a pácienssel, így garantálva a kitűzött célok elérését, eredményességét. A törvényi elvárásoknak megfelelően tud étlapot tervezni, élelmezést vezetni, ismeri a közétkeztetés nehézségeit, azokra mindig felkészülve adekvát megoldással reagál. Oktatói/előadói tevékenységet végez, kutatói, tudományos munkákban vesz részt.

Dietetikusok

Dietetika

A családok − korosztálytól, nemtől, társadalmi helyzettől, egészségi állapottól, adott esetben fogyatékosságtól függetlenül – egészséges életvitellel, életvezetéssel összefüggő szemléletformálása tekintetében nélkülözhetetlen azon kulcskompetencia-összetevők kialakítása, fejlesztése, amelyek hozzájárulnak az egészséges életmód kialakításához, az egyéni életminőség javításához, az interperszonális és szociális kapcsolatok fejlesztéséhez, így ahhoz, hogy az egészséges táplálkozás jelen legyen a mindennapokban.

A gyermekek harmonikus testi, szellemi, valamint lelki fejlődéséhez különösen fontos a rendszeres testmozgás és az egészséges táplálkozás. A kiegyensúlyozott táplálkozás az életfolyamatok működéséhez szükséges energiát szolgáltató zsírokat és szénhidrátokat, testépítő fehérjéket,. , az anyagcsere szabályozásában részt vevő vitaminokat és ásványi anyagokat olyan mennyiségben és arányban tartalmazza, amely optimálisan biztosítja az egészség megóvását, illetve a betegségek megelőzését. Gyermekkorban a kiegyensúlyozott táplálkozás a fejlődés és a növekedés egyik alapfeltétele. Ebben az életkorban alakul ki az ízlés, a táplálkozási szokások, a helyes étkezési mód és a kulturált étkezési magatartás. Az ekkor megszerzett ismeretek meghatározó befolyást gyakorolnak az egész további életre. Nem utolsósorban a gyermekek rendszeres, életvitelszerű testmozgása, valamint a megfelelő, kiegyensúlyozott táplálkozása és bizonyítottan hozzájárul az iskolai teljesítményhez, segíti a tanulást, csökkenti az iskolai hiányzások számát.

Dietetika
A szolgáltatás igénybevételéhez keresse fel háziorvosát!
Minden jog fenntartva © 2024 Pécs és Ormánsági Prevenciós Praxis Közösség - Készítette: Demowebpecs.hu.